ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 λιτρο γάλα
8 κρόκοι αυγών
6 κσ. ζάχαρη
άρωμα βανίλιας
6 μελομακάρονα
λίγη κανέλλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Βράζουμε το γάλα, το προσθέτουμε στο μπώλ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
Μεταφέρουμε το μίγμα στην φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή.
Βάζουμε το μηχάνημα σε λειτουργία. Οταν το παγωτό σφίξει προσθέτουμε τα μελομακάρονα και την κανέλλα.Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για να σφίξει όλο το βράδυ στους -20 βαθμούς και σερβίρουμε στους -16 βαθμούς.
Εάν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, βάζουμε την κρέμα στην κατάψυξη και ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα μέχρι να σφίξει. Προς το τέλος προσθέτουμε τα μελομακάρονα και την κανέλλα.


Κύριο Συστατικό : Mελομακάρονα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά & 4 Ώρες Κατάψυξη
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV