ΖΕΛΕ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΣΟΣ ΜΕΛΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για το ζελέ
500 ml. χυμό μήλου
500 γρ. μήλα Ζαγοράς Πηλίου πολτοποιημένα
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
6 γρ. κανέλα σκόνη
6 φύλλα ζελατίνης
Για την κρέμα βαβαρουάζ
500 γρ. μήλα Ζαγοράς Πηλίου πολτοποιημένα
100 γρ. ζάχαρη
8 γρ. κανέλα
50 γρ. μέλι
500 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική
4 φύλλα ζελατίνης
Για τη σος μελιού
200 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. μέλι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για το ζελέ μήλου, χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό μήλου, τα μήλα λιωμένα κι αυτά στο μπλέντερ, την ζάχαρη και την κανέλα.
Μουλιάζουμε την ζελατίνη και την ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες της αρεσκείας μας και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1-2 ώρες.
Για την κρέμα βαβαρουάζ, αναμειγνύουμε αρχικά τα πολτοποιημένα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μέλι. Ζεσταίνουμε το μείγμα ελαφρώς.
Μουλιάζουμε την ζελατίνη, την ενσωματώνουμε με το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Τοποθετούμε το μείγμα επίσης σε φόρμες της αρεσκείας μας και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει .
Για τη σος μελιού ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος με το μέλι.
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε στο πιάτο το ζελέ, από επάνω την κρέμα βαβαρουάζ και γαρνίρουμε με φέτες καραμελωμένου μήλου. Περιχύνουμε τη σος μελιού.


Κύριο Συστατικό : Μήλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά & 2 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 10
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV