ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

75 γρ. βούτυρο
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι,κοσκινισμένο
75 γρ. καρύδια,τριμμένα
Γέμισμα:
1 κουταλιά μαρμελάδα βερύκοκο
500 γρ. μήλα,καθαρισμένα σε φέτες
1/2 κουταλάκι κανέλλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος,χτυπημένη
Για τη διακόσμηση:
κομμένα καρύδια

Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι ν'ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε το αλεύρι και τα καρύδια και ζυμώστε τα με το χέρι να γίνουν μια σταθερή ζύμη.
Γυρίστε την σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μαλακά. Ανοίξτε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόψτε 10 κύκλους 7,5εκ. και 10 κύκλους 5εκ.
Τοποθετήστε τους σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετέ τους σε σχάρα να κρυώσουν. Βάλτε σε μια χύτρα την μαρμελάδα και τα μήλα, σκεπάστε την και σιγομαγειρέψτε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας καμμιά φορά.
Προσθέστε την κανέλλα κι αφήστε να κρυώσουν. Απλώστε το μίγμα μήλου πάνω στους μεγαλύτερους κύκλους, καλύψτε με τα 2/3 της κρέμας με κορνέ και τοποθετήστε από πάνω τους μικρούς κύκλους.
Στολίστε με μια ροζέτα την επιφάνεια του μικρού κύκλου και στολίστε με κομμένα καρύδια.


Κύριο Συστατικό : Μήλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV