ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

75 γρ. σταφίδες
4 κουταλιές ρούμι
3 κρόκοι αυγών
125 γρ. μαύρη ζάχαρη
280 γρ. κρέμα γάλακτος, αραιωμένη με λίγο γάλα
280 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη

Βάλτε τις σταφίδες και το ρούμι σ'ένα μπωλ και αφήστε τες να μουσκέψουν. Βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σ'ένα πυρέξ και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να πήξουν και να γίνουν σαν μους.
Ζεσταίνετε την αραιωμένη κρέμα γάλακτος και προσθέστε την στο μίγμα αυγών. Τοποθετήστε το μπωλ πάνω από μια χύτρα με νερό που σιγοβράζει και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Αφήστε το να κρυώσει.
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το μίγμα αυγών. Βάλτε το σε παγωτομηχανή, σκεπάστε το και καταψύξτε το για 2 έως 3 ώρες. Βγάλτε το απ'την κατάψυξη, ανακατέψτε καλά να γίνει λείο και προσθέστε τις σταφίδες με το ρούμι.Βάλτε το πάλι στην κατάψυξη μέχρι να πήξει.
Μεταφέρετέ το στο ψυγείο 20 λεπτά πριν το σερβίρετε για να μαλακώσει.

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Κύριο Συστατικό : Ρούμι , σταφίδες
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά & 3 Ώρες κατάψυξη
Τρόπος Μαγειρέματος : Παγωτομηχανή
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV