TERRINE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
100 γρ. βούτυρο Κερκύρας
3 αυγά
170 γρ. λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας αλεύρι

Σε μπέν μαρί λιώνουμε σιγά σιγά το βούτυρο και την σοκολάτα προσέχοντας τα υλικά μας να λιώσουν καλά. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με τους κρόκους από τα αυγά μας μόνο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας και το αλεύρι. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν αρκετά.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί τωρα, στρώνουμε το μείγμα μας σε ταψί με λαδόκολα ή σε λαδομένη/βουτυρομένη φόρμα και ψύνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό ή πασπαλίζουμε απο πάνω ζάχαρη αχνη καλή σας όρεξη.


Κύριο Συστατικό : σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV