ΠΑΒΛΟΒΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 Ασπράδια αυγών
225 γρ. ψιλή ζάχαρη
5 ml κορν φλάουρ
5 ml ξύδι από λευκό κρασί
2,5 ml άρωμα βανίλιας
300 ml πλήρης κρέμα γάλακτος
450 γρ. φρέσκα μαλακά φρούτα π.χ. φράουλες,βατόμουρα ή ροδάκινα,δαμάσκηνα και ανανά,κομμένα σε κομμάτια ή τεμαχισμένα,ανάλογα με τις απαιτήσεις

Προθερμάνετε το φούρνο στους 130 βαθμούς. Τοποθετήστε ένα ταψί με λαδόκολλα και σχηματίστε πάνω στο χαρτί έναν κύκλο 23εκ.
Αναποδογυρίστε το χαρτί. Ρίξτε τα ασπράδια των αυγών στο μπολ Kenwood. Με τη βοήθεια του φτερού, στην ταχύτητα 5, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να δέσουν. Ενώ χτυπάτε τα αυγά, προσθέστε τη ζάχαρη, ένα γεμάτο κουτάλι τη φορά. Μετά από λίγο η μαρέγκα θα δέσει και θα γίνει στιλπνή.
Ανακατέψτε το κορν φλάουρ, το ξύδι από λευκό κρασί και το άρωμα βανίλιας και ρίξτε τα όλα στο μείγμα. Αδειάστε μισή από την μαρέγκα στο ταψί και γεμίστε τον κύκλο που σχεδιάσατε νωρίτερα.
Στη συνέχεια προσθέστε γύρω από τις άκρες μεγάλες κουταλιές από την υπόλοιπη μαρέγκα, έτσι ώστε να φτιάξετε ένα καλαθάκι. Ψήστε το για 1 1/2 ώρα ή μέχρι να στεγνώσει από έξω αλλά να κρατάει λίγο στο κέντρο. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τη μαρέγκα μέσα για τουλάχιστον 3 ώρες,μέχρι να κρυώσει.
Τοποθετήστε τη σε μια σχάρα και αφαιρέστε τη λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας το φτερό, χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει. Βάλτε τη μαρέγκα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, γεμίστε το κέντρο με σαντιγί και βάλτε τα φρούτα από πάνω.

ΠΑΒΛΟΒΑ
Κύριο Συστατικό : Ασπράδια αυγών
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αυστραλία ή Νέα Ζηλανδία
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα και 30 Λεπτά & 3 Ώρες αναμονή
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6-8
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV