ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κρόκοι αυγών
50 γρ ζάχαρη
ξύσμα και χυμός 1 πορτοκαλιού
175 γρ σοκολάτα,σε κομμάτια
280 γρ κρέμα γάλακτος
280 γρ κρέμα σαντιγύ
ψιλές λωρίδες ξύσμα πορτοκάλι,για το γαρνίρισμα

Χτυπήστε μαζί τους κρόκους, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάλτε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σ'ένα πυρέξ και πάνω από μια χύτρα με νερό που σιγοβράζει μέχρι να λιώσουν.
Ρίξτε τα στο μίγμα αυγού, ανακατεύοντας ζωηρά, ύστερα βάλτε τα πάλι στο πυρέξ και ζεσταίνετε λίγο μέχρι να πήξουν.
Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού κι αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε τα 3/4 της σαντιγύ και γεμίστε μια μακρόστενη φόρμα 900 γρ.
Σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο και βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει. Αναποδογυρίστε το σ'ένα πιάτο 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Διακοσμήστε με την υπόλοιπη κρέμα και τις λωρίδες πορτοκαλιού και αφήστε το στο ψυγείο να μαλακώσει.

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Kauhmerin;o
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά & 3 Ώρες κατάψυξη
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπεν μαρί
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV