ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

100 γρ. αλεύρι
200 γρ. μεγάλες φράουλες
150 γρ. φιστίκια
3 αυγά
1 λεμόνι
1/2 κουταλάκι μαγιά
1 κουταλιά λικέρ φράουλας ή λεμονιού
4 κουταλιές βούτυρο
150 γρ. πολύ ψιλή ζάχαρη
100 γρ. ζάχαρη

Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200 °C. Λιώνετε το βούτυρο. Πλένετε,στεγνώνετε και αφαιρείτε το κοτσανάκι και την καρδιά από τις φράουλες.
Ξύνετε τη φλούδα μισού λεμονιού. Ψιλοκόβετε τα φιστίκια. Κοσκινίζετε το αλεύρι. Χτυπάτε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν παχύρρευστη κρέμα.
Προσθέτετε σταδιακά το ξύσμα λεμονιού, μια κουταλιά φιστίκια, αλεύρι ανακατεμένο με μαγιά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε.
Χτυπάτε τα ασπράδια αυγού μέχρι να αφρίσουν και προσθέτετε σταδιακά το μείγμα,δουλεύοντας καλά μέχρι να δέσει.
Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα κέικ(με άνοιγμα) διαμέτρου 20εκ. και τη γεμίζετε με το μείγμα και μερικές φράουλες. Επαναλαμβάνετε μέχρι να γεμίσετε τη φόρμα. Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 17’.
Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο,το αφήνετε να κρυώσει και το ξεκαλουπώνετε.
Χτυπάτε την ψιλή ζάχαρη με το λικέρ και λίγο νερό μέχρι να γίνουν μια ελαφριά κρέμα. Βουτάτε το κέικ στο μείγμα,πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φιστίκια και το σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Φράουλες
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 17 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV