ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
6 ασπράδια αβγών
1 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
300 ml. κρέμα γάλακτος
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 κουπάκι ανανά καθαρισμένο
χυμό από μισό λεμόνι
λίγο αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών και το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν.
Όταν σφίξει η μαρέγκα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά μία κούπα ζάχαρη.
Απλώνουμε σ ένα ταψί ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε με λίγο κόρν φλάουρ.
Με τη βοήθεια δύο κουταλιών «κόβουμε» κομμάτια από τη μαρέγκα και τα αραδιάζουμε πάνω στο χαρτί.
Ψήνουμε τη μαρέγκες σε χαμηλή θερμοκρασία για μία περίπου ώρα, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τις πάβλοβες να κρυώσουν μέσα σ αυτόν.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με μισή κούπα ζάχαρη, στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σφίξει και να σχηματισθεί η κρέμα σαντιγί. Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια Αλέθουμε στο πολυμίξερ μαζί με τον χυμό του λεμονιού.
Βάζουμε την τραγανές μαρέγκες σε μία πιατέλα, απλώνουμε πάνω τους την σαντιγί και τον ανανά. Λίγο πριν το σερβίρισμα γαρνίρουμε με σος καραμέλας ή ανανά αν έχουμε.


Κύριο Συστατικό : Αυγό
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 60 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Βασίλης Καλλίδης


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV