ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ



Ζύμη:
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
Για την κρέμα σοκολάτας:
150 γρ. κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνη βούτυρο (μαργαρίνη)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι
2 ασπράδια
βανίλια
1 κουταλάκι κονιάκ
Για το γλάσο σοκολάτας:
100 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλάκι βούτυρο φρέσκο
1 κουταλιά νερό

Για την ζύμη Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε, ώστε να γίνουν μια μάζα. Ρίχνετε στη συνέχεια τη μάζα αυτή στο μίξερ, προσθέτετε ένα-ένα τ' αυγά, ενώ συγχρόνως λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να γίνει η ζύμη σας ομοιόμορφη. Βουτυρώνετε μια λαμαρίνα και με κουταλάκι φτιάχνετε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες τοποθετείτε πάνω της αραιά (γιατί φουσκώνουν). Ψήνετε τις "Βombitas" 20' περίπου στους 180° C. Για την κρέμα σοκολάτας Ετοιμάζετε εν τω μεταξύ την κρέμα σοκολάτας. Πρώτα λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη, καθώς και τους κρόκους. Χτυπάτε λίγα λεπτά και προσθέτετε το κονιάκ, τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα λίγα λεπτά ακόμη. Χτυπάτε χωριστά τ' ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στην κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύετε ελαφρά. Αφήνετε την κρέμα σοκολάτας 1 ώρα στο ψυγείο να πήξει λίγο. Για το γλάσσο Για να φτιάξετε το γλάσο λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Μόλις οι "Bombitas" κρυώσουν τις χαράζετε στη μέση με κοφτερό μαχαίρι και τις γεμίζετε με κρέμα σοκολάτας. Τοποθετείτε τις "Bombitas" σοκολάτας σε πιατέλα, αφού πρώτα ρίξετε από πάνω λίγο γλάσο σοκολάτας και άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).


Κύριο Συστατικό : σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά & 2 Ωρες ψυγειο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 30
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV