ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ



185 γρ. πικρή σοκολάτα
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζαχάρη
125 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι κοινό αλεύρι
1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα άσπρα μύγδαλα

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Τη βγάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.Ρίχνετε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε τη σοκολάτα και τα αφήνετε μέχρι να ανακατευτούν όλα κάλα. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, τα ρίχνετε στο μείγμα και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν λεία. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα δουλεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Τη βγάζετε από το μπλέντερ, τη σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Ρίχνετε στρογγυλές κουταλιές γλυκού σε ελαφρά βουτυρωμένη λαμαρίνα. αφήνοντας 5 εκατ. απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνετε σε 180ο βαθμούς περίπου 12 λεπτά, μέχρι να είναι σκληρά όταν τα πιέζετε. Βγάζετε τις λαμαρίνες από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν 5 λεπτά. Για να κρώσουν τελείως τα μπισκότα, τα τοποθετείτε πάνω σε σχάρα. Τα διατηρείτε σε αεροστεγές κουτί.


Κύριο Συστατικό : αμύγδαλα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 45 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα , φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 36 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV