ΡΥΖΟΓΑΛΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
Φλούδα από λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Κανέλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με λίγο νερό. Αφού απορροφήσει το νερό του, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα και τη φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Όταν αρχίζει το ρύζι και ανοίγει ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα και ανακατεύουμε συνεχίζοντας το βράσιμο, ώσπου να γίνει αραιός χυλός.
Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μικρά μπολ ή πιάτα.
Αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με κανέλα


Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV