ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ



125 γρ. ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού σκούρα καφέ ζάχαρη
1 αυγό
1 1/4 φλιτζανιού κοινό αλεύρι
1 κουταλάκι τσαγιού άρωμα βανίλια
1/2 κουταλάκι τσαγιού σόδα
λίγο αλάτι
3/4 φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια

Χτυπάτε στο μπλέντερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζετε να τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τα καρύδια. Ρίχνετε το μείγμα των καρυδιών σε κείνο του βουτύρου και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίχνετε γεμάτες κουταλιές τσαγιού από το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί, αφήνοντας 5 εκατ. απόσταση τη μια κουταλιά από την άλλη. Ψήνετε τα μπισκότα σε φούρνο 190ο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 12 λεπτά. Τα κρυώνετε σε σχάρα.


Κύριο Συστατικό : καρύδια
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 24 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV