ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



350 γρ βούτυρο
350 γρ ζάχαρη άχνη
6 αυγά
2 φακ. βανίλια σκόνη
2 κ.γ. κανέλα
60 γρ κακάο σκόνη
750 γρ μήλα
350 γρ αλεύρι
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ σκούρο γλάσο κακάου
2-3 κ.σ. καρφάκια αμυγδάλου για γαρνίρισμα

Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να γίνει κρεμώδες,προσθέτουμε λιγη-λίγη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε,μετά βανίλια,την κανέλα και το κακάο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (στον αέρα στους 180 βαθμούς).Ξεφλουδίζουμε τα μήλα,βγάζουμε τα κουκούτσια και τα τρίβουμε χοντρά.Αναμιγνύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ,τα κοσκινίζουμε,τα προσθέτουμε μαζί με τα μήλα στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε.Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε εκεί τη ζύμη.Ψήνουμε 40-50 λεπτά,αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε το γλάσο κακάου σύμφωνα με τις οδηγίες και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.Στολίζουμε με αμύγδαλα.Κόβουμε το κέικ σε 24 κομμάτια ίδιου μεγέθους.


Κύριο Συστατικό : Μήλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 35 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 24
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV