ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι αυγού
3-4 ίνες από κρόκο Κοζάνης
10 γρ. κορν φλάουερ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τον κρόκο Κοζάνης σε μία μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Πριν αρχίσει να βράζει, ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με ελάχιστο νερό και το ρίχνουμε στην κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για ½ λεπτό και ρίχνουμε τους κρόκους του αυγού.
Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα κρυώσει και αν θέλουμε η κρέμα να κρυώσει πιο γρήγορα, την τοποθετούμε πάνω από παγάκια.
Έτσι, πετυχαίνουμε μία λεία κρέμα χωρίς κρούστα. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Κρέμα γάλακτος
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV