ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



125 γρ βούτυρο
300 γρ σκούρα σοκολάτα (70% κακάο)
6 αυγά
250 γρ ζάχαρη
4 κ.σ. λικέρ αμυγδάλου
60 γρ αλεύρι
100 γρ σοκολάτα γάλακτος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160 βαθμούς).Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με 250 γρ σκούρα σοκολάτα σε ζεστό μπεν μαρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.Χωρίζουμε τα αυγά.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα,αναμιγνύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ώστε να προκύψει μια παχύρρευστη κρέμα.Προσθέτουμε το λικέρ στους κρόκους,ανακατεύουμε,μετά το μίγμα βουτύρου-σοκολάτας σε κουταλιές και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε τη μαρέγκα,ρίχνουμε το αλεύρι με το κόσκινο και τα ανακατεύουμε όλα με το σύρμα.Στρώνουμε τη φόρμα με λαδόχαρτο,τη γεμίζουμε με τη ζύμη και τη λειαίνουμε.Ψήνουμε περίπου 45 λεπτά.Αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.Λιώνουμε την υπόλοιπη σκούρα σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος σε ζεστό μπεν μαρί,ανακατεύουμε και επιστρώνουμε το κέικ.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV