ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ



250 γρ βούτυρο
250 γρ ζάχαρη
1 φακ. βανίλια σκόνη
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
2 κ.σ. ρούμι
250 γρ αλεύρι
3 κ.γ. κακάο σε σκόνη
3 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ τριμμένη σκούρα σοκολάτα (60% κακάο)
100 γρ καρφάκια αμυγδάλου
125 ml κόκκινο κρασί
100 γρ χοντροκομμένη σκούρα σοκολάτα (70% κακάο)
βούτυρο και 2 κ.σ. χοντροτριμμένα αμύγδαλα για τη φόρμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160 βαθμούς).Λιπαίνουμε καλά τα φορμάκια ενός ταψιού για μάφινς και στρώνουμε από πάνω τα χοντροτριμμένα αμύγδαλα.Χτυπάμε το βούτυρο να γίνει εύπλαστο,προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη,τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε,μετά το ρούμι.Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το κακάο σκόνη,το μπέικιν πάουντερ,την τριμμένη σοκολάτα και τα αμύγδαλα.Προσθέτουμε πρώτα το κρασί,μετά το μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε ώσπου όλα τα υλικά να αναμιχθούν μεταξύ τους.Μοιράζουμε τη ζύμη στα φορμάκια,ρίχνουμε από πάνω την κομμένη σοκολάτα και ψήνουμε 20-25 λεπτά.Βγάζουμε τα μάφινς από τη φόρμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.


Κύριο Συστατικό : Κόκκινο κρασί
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV