ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2,5 ποτήρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1,5 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
3 ποτήρια νερό
1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 ποτήρι θυμαρίσιο μέλι
1 κουτάλι της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κανέλλα
1 φακελάκι σουσάμι προαιρετικά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το μέλι για 15 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα με πλατιά επιφάνεια ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι μαζί με το αλεύρι που είναι ανακατεμένο με την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ για 10 λεπτά ακόμα ΠΡΟΣΟΧΗ να χρησιμοποιείται πάντα ξύλινη κουτάλα στο ανακάτεμα.
Κατόπιν παίρνουμε το σιρόπι που είναι έτοιμο και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το μίγμα το στέρεο προσεκτικά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα.
Τέλος ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί λαδωμένο νούμερο 40 και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε την μελόπιτα μας στους 170 βαθμούς για 1 ωρα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 10
Πηγή : ΜΑΡΙΟΣ ΓΛΥΚΑΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV