ΜΑΦΙΝΣ ΜΑΚΑΝΤΕΜΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



100 γρ λευκή σοκολάτα
75 γρ αλατισμένοι και καβουρδισμένοι καρποί μακαντέμια
2 αυγά
100 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
300 γρ κρέμα γάλακτος
60 γρ σιμιγδάλι σκληρού σίτου
200 γρ αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
βούτυρο για τη φόρμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (στον αέρα στους 180 βαθμούς).Λιπαίνουμε καλά τα φορμάκια ενός ταψιού για μάφινς.Χοντροκόβουμε τη λευκή σοκολάτα και τα μακαντέμια.Χωρίζουμε τα αυγά.Χτυπάμε τους κρόκους με το βούτυρο,τη ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος με το μίξερ να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα.Αναμιγνύουμε τους καρπούς μακαντέμια και τη σοκολάτα με το σιμιγδάλι,το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα με τους κρόκους,ρίχνουμε ομοιόμορφα και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα γρήγορα με μια κουτάλα,μέχρι τα στεγνά υλικά να υγρανθούν.Γεμίζουμε με τη ζύμη τα φορμάκια και ψήνουμε περίπου 20-25 λεπτά.Τα βγάζουμε από τα φορμάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV