ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ



550 γρ. ζάχαρη
½ κιλό λεμόνια
50 ml. νερό

Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό από τα μισά λεμόνια.Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις φλούδες των λεμονιών σε ζουλιέν, τα οποία αρχικά έχουμε μπλανσάρει (ζεματίσει) για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάρκα των υπόλοιπων λεμονιών σε φέτες (a vif) και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία γι’ άλλα 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο.


Κύριο Συστατικό : λεμόνι
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV