ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ



1 Κιλό βερίκοκα
750 γρ φρουκτόζη
1 Λεμόνι

Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στην μέση. Κατόπιν αφαιρούμε το κουκούτσια και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα βερίκοκα και σε μία βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας κομμάτια από τα βερίκοκα και από πάνω ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά μας. Μετά τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 12 ώρες και την επομένη μέρα τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν βράσουν τα υλικά μας σε χαμηλή φωτιά περίπου 30’ και δέσουν τότε ρίχνουμε και το λεμόνι και το αφήνουμε λίγο ακόμα να πάρουν βράσει. Τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά την μαρμελάδα την αφήνουμε να κρυώσει και την τοποθετούμε σε στεγνό βάζο γυάλινο και το κλείνουμε αεροστεγώς


Κύριο Συστατικό : βερίκοκο
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 12 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV