ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

225 γρ. σοκολάτα μπίτερ
5 κ.σ. μέλι
175 γρ. βούτυρο
30 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
3 κ.σ.αλεύρι
1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
100 γρ. αμύγδαλα χοντροτριμμένα
2 κ.σ.λικέρ αμυγδάλου
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
12 κερασάκια για γαρνίρισμα
βούτυρο για τη φόρμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα με 3 κ.σ.νερό και τη λιώνουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το βούτυρο σε λεπτά φυλλαράκια μέσα στην μάζα σοκολάτας και το λιώνουμε. Αναμειγνύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα,το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε μέσα στη μάζα.
Σπάμε τα αυγά και περνάμε τα κροκάδια προσεκτικά μέσα στη ζύμη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την περνάμε προσεχτικά μαζί με τα τριμμένα αμύγδαλα μέσα στη ζύμη. Αρωματίζουμε με λικέρ αμυγδάλου. Βουτυρώνουμε μια φόρμα που ανοίγει και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Στρώνουμε την επιφάνειά της ομοιόμορφα.
Ψήνουμε το γλυκό στην μεσαία σχάρα του φούρνου περ. 45’. Αφήνουμε το έτοιμο γλυκό μέσα στη φόρμα να κρυώσει, μετά το βγάζουμε από την φόρμα και το βάζουμε πάνω στη σχάρα γλυκού. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πριν το σερβίρισμα το κόβουμε σε 12 κομμάτια και προσφέρουμε το καθένα μαζί με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και ένα κερασάκι βουτηγμένο σε σοκολάτα.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα μπίτερ
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV