ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΣΠΡΕΣΣΟ



300 γρ βούτυρο
330 γρ ζάχαρη
4 αβγά
1 μπαστουνάκι βανίλια
100 γρ αλεύρι
200 γρ τριμμένα αμύγδαλα
60 ml εσπρέσσο
325 ml χυμό πορτοκάλι
1 πορτοκάλι
9 γρ κορν φλάουρ
20 ml Cointreau
βούτυρο για τα φορμάκια

Προθερμμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς (με αέρα στους 155 βαθμούς).Χτυπάμε το βούτυρο με 200 γρ ζάχαρη και τα αβγά ώσπου να αφρατέψουν.Ξύνουμε την ψίχα από το μπαστουνάκι της βανίλιας και την αναμειγνύουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να δημιοργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Βουτυρώνουμε 12 φορμάκια για μάφιν,μοιράζουμε τη ζύμη και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου.Βγάζουμε τα κεκάκια από τις φόρμες.Βράζουμε σε μία κατσαρόλα για 3 λεπτά τον εσπρέσο με 100 γρ ζάχαρη και 75 ml χυμό πορτοκάλι.Περιχύνουμε τα κεκάκια με το ζεστό σιρόπι.Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε φετάκια.Βράζουμε 250 ml χυμό πορτοκάλι με 30 γρ ζάχαρη.Αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με το Cointreau,το προσθέτουμε στον ζεστό χυμό και βράζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα περίπου.Προσθέτουμε τα φετάκια του πορτοκαλιού και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει ώσπου να έρθει στη θερμοκρασία του σώματος περίπου.Σερβίρουμε τα κεκάκια μαζί με τη σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Εσπρέσσο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος & Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV