ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑ



4 κουτ. κακάο
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 κρέμα γάλακτος 200ml
6 κουτ. σούπας γάλα
4 αυγά

Όλα τα υλικά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου και να μην είναι παγωμένα. Ανοίγουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το μέλι, την κρέμα γάλακτος. Αφού γίνουν ομοιόμορφο μείγμα ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι για να ενωθεί με το μείγμα και αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι χτυπάμε για 4 λεπτά. Στο τέλος το μείγμα πρέπει να είναι παχύρρευστο και βαρύ (όχι σαν χυλός). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ για να μην μας κόλληση. Βάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε μέτρια (180 βαθμοί) θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου (ανάλογα το φούρνο). Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο 10 λεπτά πριν το βγάλουμε βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν το μαχαίρι μας βγει καθαρό τότε είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήνεται σωστά. Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα και το αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει και να σκληρύνει η εξωτερική του επιφάνεια. Το κέικ μας θα είναι αφράτο και πολύ νόστιμο χωρίς να είναι πολύ γλυκό αφού το μέλι και η κρέμα γάλακτος θα κάνουν τη διαφορά.


Κύριο Συστατικό : κακάο
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 60 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV