ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΡΕ



250 γρ μαλακό βούτυρο
210 γρ ζάχαρη
1 φακ. βανίλια σκόνη
2 κ.σ. ρούμι
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
300 γρ αλεύρι
2 1/2 κοφτές κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. γάλα
25 γρ κακάο σκόνη
200 γρ σκούρα κουβερτούρα (70% κακάο)
15 γρ λίπος καρύδας
βούτυρο για τη φόρμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160 βαθμούς).Για τη ζύμη χτυπάμε το βούτυρο με 200 γρ ζάχαρη,τη βανίλια,το ρούμι και το αλάτι ώσπου να προκύψει μία κρέμα.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ,ρίχνουμε με το κόσκινο στο μίγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά,μετά προσθέτουμε 2 κ.σ. γάλα.Λιπαίνουμε μια ορθογώνια φόρμα (περίπου 30x10εκ.).Βάζουμε μέσα τη μισή ζύμη.Κοσκινίζουμε το κακάο στην υπόλοιπη ζύμη,προσθέτουμε 10 γρ ζάχαρη και το γάλα και ανακτεύουμε καλά.Απλώνουμε τη σκούρα ζύμη πάνω στην ανοιχτόχρωμη και με ένα πιρούνι τη βυθίζουμε σχηματίζοτας σπιράλ,έτσι ώστε να προκύψει το σχέδιο.Ψήνουμε 55-60 λεπτά.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα,μετά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να παγώσει εντελώς.Για το γλάσο λιώνουμε την κουβερτούρα με το λίπος καρύδας σε ζεστό μπεν μαρί και επιστρώνουμε με αυτό το κέικ.




Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 55 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV