ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ



200γρ. βούτυρο
300γρ. ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
2 πρέζες αλάτι
2 1/2 κουτάλια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτάλια του γλυκού κανέλα
στη μύτη του κουταλιού λίγο τζίντζερ και λίγο μοσχοκάρυδο
4 καρότα τριμμένα στο μπλέντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια και φυστίκια ανάλατα
ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
300 γρ. φαρινάπ
μπόλικη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα του κέικ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, και μετά ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για κέικ. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς και όταν κρυώσει το κέικ το πασπαλίζουμε με την άχνη. Βγαίνει ζουμερό και απλά...υπέροχο!


Κύριο Συστατικό : Καρότο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV