ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΥΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για την κρέμα:
1 μπαστουνάκι βανίλια
200 γρ. ελληνικό θυμαρίσιο μέλι
150 γρ. κρέμα γάλακτος
2 φύλλα ζελατίνης
400 γρ. στραγγιστό Ελληνικό γιαούρτι
200 γρ. ανθότυρο
Για τα σύκα:
500 γρ. γλυκό του κουταλιού
30 ml μπράντυ
τριμμένη φλοίδα από μισό λεμόνι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για την κρέμα γιαουρτιού:
Κόβουμε το μπαστουνάκι της βανίλιας στη μέση κατά μήκος. Τοποθετούμε το μέλι, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε ένα μικρό τηγάνι και ζεσταίνουμε σιγά μέχρι το μέλι να διαλυθεί. Δεν αφήνουμε την κρέμα να βράσει.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη βανίλια.
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σ3ε 2 φλιτζάνια νερό. Βγάζουμε τα μαλακωμένα φύλλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας – μελιού ανακατεύοντας καλά για να διαλυθούν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λιγάκι.
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το ανθότυρο, ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες.
Για τα σύκα:
Σουρώνουμε τα σύκα καλά. Κρατάμε το σιρόπι. Κόβουμε τα σύκα στα 4.
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το μπράντυ, το σιρόπι και το ξύσμα λεμονιού. Βάζουμε τα σύκα πάλι στο σιρόπι.
Σερβίρουμε την κρύα κρέμα γιαουρτιού γαρνιρισμένη με το αρωματισμένο με μπράντυ σιρόπι.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά & 3 Ώρες ψυγείο
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV