ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ (2)



2 λίτρα (8 κούπες) γάλα
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα ρυζάλευρο ή νισεστέ (τύπος αλευριού)
? κούπας ανθόνερογια το κάψιμο
2 κουταλιές ζάχαρη
έξτρα ανθόνερο για το σερβίρισμα

Σε 1 κούπα γάλα διαλύστε το ρυζάλευρο. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά, να διαλυθεί η ζάχαρη. ΄Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, κατεβάστε το από τη φωτιά, ρίξτε το διαλυμένο ρυζάλευρο ανακατεύοντας ζωηρά και ξαναβάλετε το στη φωτιά. Ανακατέψτε το, ώσπου να γίνει πηχτή κρέμα. Κατεβάστε την από τη φωτιά κι ανατεύοντας ζωηρά, προσθέστε λίγο, λίγο το ανθόνερο, ώσπου να ενσωματωθεί στην κρέμα. Βουτυρώστε ελαφρά ένα βαθουλό τηγάνι με άνοιγμα 25 εκ. και πασπαλίστε το με τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Αδειάστε μέσα την κρέμα προσεχτικά. Βάλτε το τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά για 40', γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, ώστε η κρέμα να καίγεται ομοιόμορφα. Η κρέμα δεν πρέπει να βράζει. Κατ' άλλον τρόπο, κάψτε στο τηγάνι ένα λεπτό στρώμα κρέμας και ρίξτε επάνω την υπόλοιπη. Κατεβάστε την από τη φωτιά, αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο, να σταθεί 3-4 ώρες. Για να σερβίρετε το καζάν ντιμπί, κόψτε το σε κομμάτια, πάρτε τα με σπάτουλα, αναποδογυρίστε τα σε πιατάκια και ραντίστε τα με λίγο ανθόνερο. Στην Πόλη, έπηζαν και έκαιγαν την κρέμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, την έκοβαν σε τετράγωνα κομμάτια και τα τύλιγαν σε ρολά.


Κύριο Συστατικό : Γάλα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Τουρκία
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV