ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΣΙΠΑΝ



230 γρ ωμή αμυγδαλόπαστα
80 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
200 γρ ζάχαρη
1 μυτ.μαχ αλεσμένη κανέλα
1 μυτ.μαχ. αλεσμένο κάρδαμο
5 ασπράδια αυγού
50 γρ τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος
ζάχαρη για πασπάλισμα

Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε μικρά κομμάτια και τη ζυμώνουμε μαζί με τα αμύγδαλα,τη ζάχαρη,τα μπαχαρικά και 1 ασπράδι.Προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα ασπράδια και ανακατεύουμε τη ζύμη μέχρι να προκύψει μια λεία μάζα.Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο.Με δύο κουτάλια παίρνουμε εργολάβους από τη ζύμη και τους τοποθετούμε στο ταψί.Προσέχουμε να μην είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.Τους πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τους αφήνουμε να στεγνώσουν,αν γίνεται όλη νύχτα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς (στον αέρα στους 140 βαθμούς).Ψήνουμε τους εργολάβους 12-15 λεπτά,αφήνοντας την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή.Έπειτα τους αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.


Κύριο Συστατικό : αμύγδαλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Γιορτή
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV