ΓΛΥΚΟ LUMUMBA



5 αυγά
150 γρ βούτυρο
3-5 κ.σ. ρούμι
125 γρ ζάχαρη
100 γρ σκούρα σοκολάτα (70% κακάο)
100 γρ αλεύρι
350 γρ αλεσμένα φουντούκια
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ κακάο σκόνη
100 γρ κουβερτούρα γάλακτος
βούτυρο για τη φόρμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς (στον αέρα στους 150 βαθμούς).Χωρίζουμε τα αυγά.Ανακατεύουμε τους κρόκους με το βούτυρο,το ρούμι και 100 γρ ζάχαρη ώσπου να προκύψει μια παχιά,ανοιχτόχρωμη μάζα.Κόβουμε τη σοκολάτα σε μεσαία κομματάκια.Ανακατεύουμε τη σοκολάτα,το αλεύρι,300 γρ φουντούκια,το μπέικιν πάουντερ και 40 γρ κακάο σκόνη και τα περνάμε με το σύρμα στο μίγμα με τους κρόκους.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα,προσθέτοντας σιγά-σιγά και τη ζάχαρη.Προσθέτουμε τη μαρέγκα στη ζύμη.Λιπαίνουμε καλά μια ορθογώνια φόρμα (περίπου 30x10εκ.),απλώνουμε τα υπόλοιπα φουντούκια,τη γεμίζουμε με τη ζύμη και ψήνουμε 50-55 λεπτά.Αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.Χοντροκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί.Χυνουμε τη ρευστή κουβερτούρα πάνω από το γλυκό και την απλώνουμε ομοιόμορφα.Ρίχνουμε από πάνω μια παχιά στρώση με το υπόλοιπο κακάο σκόνη.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV