ΓΛΥΚΑ ΑΥΤΑΚΙΑ



150 γρ φύλλο σφολιάτας (κατεψ.)
150 γρ πολύ ψιλή ζάχαρη
100 γρ σκούρα σοκολάτα (70% κακάο)

Απλώνουμε σε μια επιφάνεια εργασίας τη μισή ζάχαρη.Εκεί πάνω ανοίγουμε το φύλλο να φτάσει σε μέγεθος 25x14εκ.Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη.Τυλίγουμε σφιχτά τη ζύμη ξεκινώντας απο τις δύο μακριές ακμές προς τα μέσα.Βάζουμε το ρολό ζύμης για 15 λεπτά στην κατάψυξη.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (στον αέρα στους 180 βαθμούς).Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο.Κόβουμε το ρολό ζύμης με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 7 χιλ. και τις τοποθετούμε στο ταψί.Ψήνουμε 10 λεπτά και τις αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ζεστό μπεν μαρί.Βουτάμε τα αυτάκια στη σοκολάτα μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόχαρτο.


Κύριο Συστατικό : Φύλλο σφολιάτας
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV