ΓΚΟΥΓΚΕΛΧΟΥΠΦ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΣΙ



από 1/2 λεμόνι και πορτοκάλι
300 ml κόκκινο κρασί
50 γρ ζάχαρη
3 γαρίφαλα
2 μπαστουνάκια κανέλας
125 γρ σκούρα κουβερτούρα (60% κακάο)
375 γρ μαλακό βούτυρο
575 γρ ζάχαρη άχνη
6 αυγά
ψίχα από ένα λοβό βανίλιας
1 φακ.βανίλια σκόνη
1 1/2 φακ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
375 γρ αλεύρι
40 γρ κοπανισμένα φουντούκια
βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τη φόρμα

Για το ζεστό κρασί ξεφλουδίζουμε πολύ λεπτά το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα στύβουμε.Βάζουμε το κρασί να πάρει μια βράση μαζί με το χυμό και τις φλούδες,τα γαρίφαλα και την κανέλα,βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά,σκεπάζουμε και αφήνουμε να ρουφήξει τουλάχιστον 3 ώρες.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ζεστό μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρή.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς (στον αέρα στους 150 βαθμούς).Για τη ζύμη χτυπάμε το βούτυρο με 375 γρ κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη να γίνει κρεμώδες.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε,μετά την ψίχα βανίλιας,τη βανίλια και την κουβερτούρα.Κρατάμε 6-7 κ.σ. από το ζεστό κρασί για το γλάσο,χύνουμε το υπόλοιπο μέσα από το σουρωτήρι στη ζύμη και ανακατεύουμε.Αναμιγνύουμε το μπέικιν πάουντερ,το κορν φλάουρ και το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μίγμα.Η ζύμη θα πρέπει να είναι αρκετά ρευστή.Λιπαίνουμε τη φόρμα καλά με βούτυρο και στρώνουμε τη φρυγανιά.Τη γεμίζουμε με τη ζύμη και ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου 60-70 λεπτά.Βγάζουμε από το φούρνο,το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα.Για το γλάσο αναμιγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη με το ζεστό κρασί που έχουμε κρατήσει.Επιστρώνουμε το κέικ ομοιόμορφα και ρίχνουμε αμέσως από πάνω τα κοπανισμένα φουντούκια.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Γερμανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 60-70 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV