ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρ. γάλα
2 γρ. μαστίχα
60 γρ. ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνας
Για τη σως από μέλι
150 γρ. θυμαρίσιο μέλι
50 γρ. χλιαρό νερό.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με τη μαστίχα και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα οποία προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε φόρμα της αρεσκείας μας. Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες, ώστε να κρυώσουν. Λίγο πριν σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε την κρέμα βουτώντας τη φόρμα μέσα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Το γλυκό συνοδεύεται με τη σως από μέλι όπου ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι.


Κύριο Συστατικό : Κρέμα γάλακτος
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά & 4 Ώρες ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV