ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. σοκολάτας 70% κακάο
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
70 γρ. γάλα πλήρες
6 κρόκοι αυγών
80 γρ. ζάχαρη
70 γρ. μαυροδάφνη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε πάνω από αυτήν την κρέμα γάλακτος και το γάλα, που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει στους 90ºC περίπου.
Αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε σιγά-σιγά για να πετύχουμε μια λεία κρέμα.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους αρκετά καλά και τους ρίχνουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε και το κρασί.
Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με νερό. Ψήνουμε στο μπεν-μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC για 10-12 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, στο κέντρο η κρέμα πρέπει να είναι ελαφρώς ρευστή. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κακάο. Σερβίρουμε εκτός ψυγείου.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα κουβερτούρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 - 4 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6 - 8
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV