ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:
1 κιλό χυμός πορτοκαλιού
80 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
1 κιλό χυμός λεμονιού
120 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ:
1 κιλό χυμός μανταρινιού
80 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουερ
ξύσμα από 1 μανταρίνι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λαδώνουμε ελαφρώς μία φόρμα της αρεσκείας μας. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτουμε το ξύσμα και το βάζουμε στη φωτιά. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με λίγο νερό. Όταν ο χυμός αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στη λαδωμένη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού και την αδειάζουμε προσεχτικά πάνω από την κρέμα πορτοκαλιού. Ετοιμάζουμε την κρέμα μανταρινιού την οποία με τον ίδιο τρόπο αδειάζουμε πάνω από το λεμόνι. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Το λάδωμα της φόρμας βοηθάει στο ξεφορμάρισμα. Προαιρετικά συνοδεύουμε το γλυκό με ξηρούς καρπούς και κανέλα.


Κύριο Συστατικό : Χυμός πορτοκαλιού
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 - 4 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 90 - 100
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV