ΓΕΜΑΤΑ (Παραδοσιακά αμυγδαλωτά νηστήσιμα)



250 γραμ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο
750 γραμ. ζάχαρη άχνη
150 γραμ. ανθόνερο
Για την επικάλυψη
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
μερικά ολόκληρα γαρύφαλλα

Ανακατεύετε τ'αμύγδαλα με τα 150 γραμ. από τη ζάχαρη άχνη και το ανθόνερο. Τα ρίχνετε όλα μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Βγάζετε το μίγμα απο το μπλέντερ και προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη. Ζυμώνετε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη ομογενής και μαλακιά. Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και την πλάθετε σε σχήμα μικρού αχλαδιού. Κυλάτε τα "γεμάτα" σε κοκκινισμένη ζάχαρη άχνη, πιέζοντας λίγο με τα δάχτυλα ώστε να κολλήσει καλά σε όλη τη επιφάνεια. Καρφώνετε στην κορυφή κάθε αχλαδιού ένα γαρύφαλλο. Τοποθετείτε τα "γεμάτα" σε πιατέλα και τα διατηρείτε, εκτός ψυγείου, σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραθούν.


Κύριο Συστατικό : αμύγδαλο
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : Χωρίς
Τρόπος Μαγειρέματος : Μίξερ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : περίπου 40
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV