ΒΑΡΒΑΡΑ



½ κιλό σιτάρι
8 φλυτζάνια τσαγιού νερό (ζεστό)
3/4-1 φλυτζάνι ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλετε)
200 γραμ. σταφίδες
100 γραμ. σύκα ξερά
300 γραμ. σουσάμι
300 γραμ. καρύδια
300 γραμ. αμύγδαλο (αποφλοιωμένο)
1 κουταλάκι γλυκού κίμινο
5 κουταλιές σούπας αλεύρι

Πλένετε καλά το σιτάρι και το βάζετε από το προηγούμενο βράδυ σε ζεστό νερό για να φουσκώσει. Την επόμενη μέρα βάζετε το σιτάρι στη φωτια, να βράσει με το ίδιο νερό μέχρι να σκάσει το σιτάρι και να χυλώσει το ζούμι. Στραγγίζετε το σιτάρι και μετράτε το χυλό. Πρέπει να είναι 7 φλυτζάνια. Εάν δεν είναι τόσο, συμπληρώστε με νερό, βάζετε ένα φλυτζάνι από το σιτάρι κι αφήνετε το χυλό να πάρει βράση. Βάζετε το αλεύρι σε ένα τηγάνι πάνω σε σιγανή φωτιά και το ροδοκοκκινίζετε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα. Τ'αφήνετε να κρυώσει και το διαλύετε σε λίγο νερό πριν το ρίξετε στο χυλό. Προσθέτετε και τη ζάχαρη. Σπάζετε στο γουδί το σουσάμι, χοντροκόβετε τα καρύδια και τ'αμύγδαλα, πλένετε τις σταφίδες, ψιλοκόβετε τα σύκα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε και το κίμινο κοπανισμένο. Ο χυλός θα προσέξετε να μην είναι ούτε πολύ πηχτός αλλά ούτε και αραιός. Σερβίρετε τη βαρβάρα σε μπωλάκια ή βαθια πιάτα. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα καρύδια και σουσάμι.


Κύριο Συστατικό : Σιτάρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Εορταστικό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 12 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV