ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΠΕΝ ΕΛΕΝ



8 μέτρια αχλάδια
1.750 γραμ. κόκκινο ξηρό κρασί
150 γραμ. ζάχαρη
70 γραμ. κορν φλάουερ

Πλένετε και καθαρίζετε προσεχτικά τ'αχλάδια από τη φλούδα τους προσέχοντας να μην αφαιρέσετε το κοτσάνι τους. Βάζετε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα το κρασί με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνετε τ'αχλαδια και τ'αφήνετε να βράσουν 15'. Ελέγχετε με ένα πηρούνι αν έχουν μαλακώσει τ'αχλάδια. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τ'αχλάδια και τ'αφήνετε να στραγγίσουν και να κρυώσουν. Διαλύετε σε ένα μπωλ το κορν φλάουρ με λίγο από το μίγμα του κρασιού. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα, με το υπόλοιπο μίγμα κρασιού, στη φωτιά. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και το αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η σάλτσα περίπου 10'. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά. Βουτάτε ένα-ένα τ'αχλάδια, κρατώντας τα από το κοτσάνι, στη σάλτσα και τα σερβίρετε σε πιάτο.
Σημείωση :
Εάν θέλετε μπορείτε ν'αντικαταστήσετε τη σάλτσα με σως σοκολάτας. Θα χρειαστείτε 500 γραμ. κουβερτούρα, 250 γραμ. φρέσκο γάλα και λίγο κονιάκ. Το γλύκισμα αυτό είναι κατάλληλο για μπουφέ ή τραπέζι σαν ελαφρύ επιδόρπιο.


Κύριο Συστατικό : Aχλάδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV