ΑΠΛΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



125 γρ βούτυρο
125 γρ σκούρα σοκολάτα (70% κακάο)
175 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
270 γρ αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ κοπανισμένα καρύδια
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
μισά καρύδια για στόλισμα
βούτυρο για τη φόρμα

Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύουμε καλά μεταξύ τους.Αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να είναι χλιαρά,μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να προκύψει μία κρέμα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160 βαθμούς).Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά στο μίγμα με τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε.Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τo μπέικιν πάουντερ,τα ρίχνουμε με το κόσκινο στο μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε,μετά προσθέτουμε τα καρύδια.Λιπαίνουμε καλά τη στρογγυλή φόρμα.Τοποθετούμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε περίπου 25 λεπτά.Το κεικ θα πρέπει να παραμείνει χυμώδες.Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε μαζί με ζάχαρη άχνη και τα μισά καρύδια.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV