ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΕ ΓΚΑΝΑZ ΚΡΕΜΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



125 γρ σκούρα κουβερτούρα (70% κακάο)
75 γρ κουβερτούρα γάλακτος
75 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ νουγκά
125 γρ μαλακό βούτυρο
5 ασπράδια αυγού
150 γρ ζάχαρη
70 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
70 γρ αλεσμένα φουντούκια
ψίχα από 1 λοβό βανίλιας
τριμμένη φλούδα από 2 λεμόνια
20 γρ αλεύρι

Σπάμε τη σκούρα κουβερτούρα και την κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση σε μία κατσαρόλα,βγάζουμε από την φωτιά. Λιώνουμε εκεί την κουβερτούρα. Βάζουμε σε ένα μπολ για ανακάτεμα,προσθέτουμε το νουγκά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου,μετά προσθέτουμε 50 γρ βούτυρο και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι ο όγκος να έχει αυξηθεί και το γκανάς να έχει γίνει πιο ανοιχτόχρωμο. Το αφήνουμε κάπου όχι πολύ ζεστά μέχρι να το επεξεργαστούμε περαιτέρω. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα,παράλληλα προσθέτουμε σιγά-σιγά ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν πολύ σφιχτό χιόνι. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα,τα φουντούκια,τη ψίχα βανίλιας,τη φλούδα λεμονιού και το αλεύρι και προσθέτουμε το μίγμα προσεκτικά στη μαρέγκα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς (στον αέρα στους 140 βαθμούς). Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Προσθέτουμε 3κ.σ. ζύμης στο λιωμένο βούτυρο,μετά ανακατεύουμε προσεκτικά αυτό το μίγμα με την υπόλοιπη ζύμη. Με ένα καλούπι (καλύτερα απο πλαστικό ή μέταλλο) βγάζουμε 90 κύκλους διαμέτρου 4εκ. στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά ,αν χρειαστεί αφήνουμε άλλα 5 λεπτά με το φούρνο ανοιχτό να στεγνώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα,μετά ενώνουμε κάθε φορά απο τρία μπισκότα με το γκανάς σοκολάτας.


Κύριο Συστατικό : Κουβερτούρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 Λεπτα
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 30
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV