ΑΜΥΓΔΑΛΟΓΛΥΚΟ LIGHT



250γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
1 λίτρο γάλα light
9 φύλλα ζελατίνας
2 κούπες κρέμα γάλακτος light
1 κούπα φρουκτόζη
½ κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλο

Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα αμύγδαλα και το γάλα και βράστε τα 10 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέστε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να λιώσουν και αφήστε το μείγμα να σταθεί ώσπου να κρυώσει εντελώς. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί και ανακατέψτε τη απαλά μέσα στο μείγμα των αμυγδάλων προσθέτοντας και την εσάνς. Μοιράστε το γλύκισμα σε ατομικά μπολάκια και αφήστε τα να σταθούν τουλάχιστο 2 ώρες στο ψυγείο. Σερβίρετε το γλύκισμα βάζοντας σε κάθε μπολάκι μία κουταλιά τριαντάφυλλο γλυκό (προαιρετικά)


Κύριο Συστατικό : Aμύγδαλα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV