ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ & ΣΑΜΠΑΝΙΑ



1 κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
600 γρ νερό
2 ξυλάκια βανίλιας
250 γρ ζάχαρη
χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
10γρ μέντα
Για την κρέμα σαμπάνιας
8 ασπράδια αυγών
150 γρ ζάχαρη
160 γρ σαμπάνια
500γρ κρέμα γάλακτος

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κομπόστα φράουλας. Βάζουμε το νερό, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το λεμόνι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν. Μετά προσθέτουμε τις φράουλες και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μεταλλικό μπολ μαζί με το σιρόπι βέβαια. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.Μετά από 2 ώρες περίπου προσθέτουμε και τη φρέσκια μέντα για πιο έντονη γεύση. Για την κρέμα βάζουμε τα ασπράδια των αυγών τη ζάχαρη και τη σαμπάνια σε Μπαιν μαρι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας για τα επόμενα 10 λεπτά μέχρι να γίνει πηχτό και λείο. Το βγάζουμε από τη φωτιά και κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθεί με το μείγμα μας. Σε ένα ψηλό βαθύ και πλατύ ποτήρι βάζουμε την κομπόστα φράουλα και σκεπάζουμε από πάνω με την κρέμα σαμπάνιας.


Κύριο Συστατικό : Αχλάδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV