ΚΡΕΜΑ ΡΥΖΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΝΓΚΟ



για την κρέμα μάνγκο
4 ασπράδια αυγών
80 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
400 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ γάλα
1 μεγάλο μάνγκο κομμένο
Για το ρύζι από μάνγκο
40 γρ αλεύρι ρυζιού
250 γρ γάλα
200 γρ κρέμα γάλακτος
40 γρ ζάχαρη
1 ξυλαράκι βανίλια
2 φύλλα ζελατίνης (σε νερό)
1 μεγάλο μάνγκο
Για τον πουρέ μάνγκο
2 μεγάλα μάνγκο κομμένα
χυμος και ξύσμα από 2 lime
2 φύλλα ζελατίνας (σε νερό)

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Για την κρέμα πρώτα βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ ανακατεύοντας μέχρι να γίνει άσπρο. Προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και τη βανίλια και το αφήνουμε για 30 λεπτά να εμποτιστούν. Κόβουμε το μάνγκο και το προσθέτουμε στην κρέμα. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Μετά το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.Μετά ετοιμάζουμε το ρύζι από μάνγκο. Βάζουμε μαζί το αλεύρι ρυζιού, το γάλα , την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, την βανίλια σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζομε το μείγμα μας για περίπου 25 λεπτά ανακατεύοντας συνέχει για να μην μας κολλήσει. Όταν το ρύζι μάνγκο είναι έτοιμος προσθέτουμε τη ζελατίνη και μετά το μάνγκο. Το αφήνουμε να κρυώσει και να γίνει ένα όμορφο μείγμα .Για τον πουρέ μάνγκο , κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μάνγκο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το χυμό από λαιμ, το ξύσμα λαιμ και τη ζάχαρη. Βράζουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζελατίνα και μετά παίρνουμε το μείγμακαι το βάζουμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε στρώσεις από τα υλικά μας μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.


Κύριο Συστατικό : Αχλάδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 50 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV