ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΜΕ ΜΟΣΧΟΣΤΑΦΥΛΟ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. ελαφρώς αλμυρή, φρέσκια (νωπή) μυζήθρα, ανθότυρο ή οποιοδήποτε μαλακό τυρόγαλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2-3 κουταλιές της σούπας μείγμα ψιλοκομμένου δυόσμου και λεμονιού
λίγο μοσχοκάρυδο
2 μεγάλα ροδάκινα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κόκκοι μαύρου πιπεριού
2 ξυλάκια κανέλας
1 φλιτζάνι μοσχοστάφυλο κρασί Ρόδου
2 κουταλάκια του γλυκού Ελληνικό μέλι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πολτοποιούμε το τυρί μαζί με τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και τα μυρωδικά. Τοποθετούμε σε μία διπλή διάφανη μεμβράνη και μορφοποιούμε ώστε να φαίνεται σαν μικρό κούτσουρο ή κύλινδρος. Στρίβουμε κλειστά και παγώνουμε για 2 ώρες για να σταθεροποιηθεί το σχήμα. Σοτάρουμε τις φέτες ροδάκινου μέσα στο βούτυρο. Προσθέτουμε το πιπέρι και τα ξυλάκια κανέλας. Ανακατεύουμε μαλακά. Προσθέτουμε το κρασί και το μέλι. Σιγοβράζουμε μέχρι τα υγρά στο ταψί να γίνουν σιρόπι. Σερβίρουμε με το μίγμα που έχουμε αφήσει στο ψυγείο. Για το σερβίρισμα: Κόβουμε το τυρί σε ροδέλες, τοποθετούμε στο πιάτο και από πάνω βάζουμε τα σιροπιασμένα ροδάκινα.


Κύριο Συστατικό : Ροδάκινα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά & 2 Ώρες ψυγείο
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 - 4 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV