ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΣΙΦΝΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 ποτήρι βούτυρο
1 ποτήρι άχνη,
2 αυγά
1 ποτηράκι κονιάκ
1/2 κουταλάκι baken powder
αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 ½ κιλό μυζήθρα γλυκιά παχιά
1 φλιτζάνι μέλι
10 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
4-5 κουταλιές κανέλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζυμώνετε τα υλικά του φύλλου να γίνει μαλακιά ζύμη και αφήνετε ½ ώρα να ξεκουραστεί.
Δουλεύετε τη μυζήθρα μέχρι να γίνει ρευστή. Προσθέτετε μέλι, αυγά, ζάχαρη και αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε τη μισή κανέλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε ωσότου η γέμιση γίνει ένας χυλός.
Ανοίγετε δύο φύλλα σε πάχος ½ εκατοστού. Τα απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί γυρίζοντας τις άκρες προς τα επάνω. Το σκεπάζετε με φύλλο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, προσθέτετε τη γέμιση και τη στρώνετε. Ξαναψήνετε για ½ ώρα.
Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, την πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κανέλα.


Κύριο Συστατικό : Μυζήθρα , Μέλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά & 30 Λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV