ΠΑΓΩΤΟ ΠΙΝΑ ΚΟΛΑΝΤΑ



1 μεγάλος ανανάς
25 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
2 κουταλιές βραστό νερό
2 ασπράδια αυγών
125 γρ. ζάχαρη
6 κουταλιές άσπρο ρούμι
300 γρ. κρέμα σαντιγύ

Κόψτε τον ανανά στη μέση κατά μήκος.Αδειάστε τη σάρκα.Βάλτε τα κέλυφη στο ψυγείο να παγώσουν.Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τη σάρκα και το χυμό,για να γίνει πουρές.Χτυπήστε την καρύδα με το βραστό νερό.Αφήστε να κρυώσει.Χτυπήστε τ'ασπράδια μέχρι να πήξουν και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη.Ανακατέψτε τον πουρέ ανανά με την καρύδα και το ρούμι.Προσθέστε το στην κρέμα μαζί με το μίγμα μαρέγκας.Βάλτε το σε παγωτιέρα,σκεπάστε τη και καταψύξτε για 1 1/2 ώρα.Βγάλτε το από την κατάψυξη,ανακατέψτε καλά και βάλτε το πάλι στην κατάψυξη να πήξει.Μεταφέρετέ το στο ψυγείο 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα για να μαλακώσει.Σερβίρετε στα παγωμένα κέλυφη ανανά.


Κύριο Συστατικό : Ανανάς
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Κούβα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά & 2 Ώρες Κατάψυξη
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπλέντερ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV