ΠΑΓΩΤΟ ΒΕΡΙΚΟΚΟ



3 φλιτζάνια γάλα
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια βερίκοκα
2 βανίλιες
1/4 φλιτζάνι νερό

Πλένετε τα βερίκοκα και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια. Βάζετε τα βερίκοκα να βράσουν στο νερό με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Μόλις βράσουν τα κάνετε πολτό και αφήνετε να κρυώσουν. Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς. Χαμηλώσετε τη φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τις βανίλιες. Αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τον πολτό από τα βερίκοκα. Το μείγμα τώρα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μια ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή.


Κύριο Συστατικό : Βερίκοκο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά & 3 Ώρες κατάψυξη
Τρόπος Μαγειρέματος : Παγωτομηχανή
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV