ΚΕΙΚ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

225 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. ζάχαρη άχνη
4 μέτρια αυγά
150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ. αμύγδαλο λευκό
5 γραμ. μαστίχα σκόνη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη, τη μαστίχα και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες. Το αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για μισή ώρα και για άλλη μισή ώρα στους 160 C. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ώστε να βγει στεγνό και αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω.

ΚΕΙΚ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
Κύριο Συστατικό : Μαστίχα σκόνη
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV