ΖΕΛΕ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Φτιάχνουμε ένα από τα ακόλουθα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας :
Ζελέ ροδάκινου :
40 ml νερό, 40 gr. ζάχαρη, 1 μικρό κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο, 15 gr. φύλλα ζελατίνης (3 φύλλα), 400 ml φρέσκο χυμό ροδάκινου
Ζελέ πεπονιού :
20 gr. ζάχαρη, 20 ml νερό, 5 φύλλα φρέσκου δυόσμου, 10 gr. φύλλα ζελατίνης (2 φύλλα), 300 ml χυμό πεπονιού
Ζελέ καρπουζιού :
40 gr. ζάχαρη, 40 ml νερό, 3-4 φύλλα φρέσκου βασιλικού, 15 gr. φύλλα ζελατίνης (3 φύλλα), 400 ml χυμό καρπουζιού
Για την κρέμα γιαουρτιού : 400 gr. στραγγισμένο Ελληνικό γιαούρτι, 40 gr. Ελληνικό μέλι, 7 gr. φύλλο ζελατίνης
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για να ετοιμάσουμε το ζελέ φρούτου : Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βότανο να βράσει και ανακατεύουμε μέχρις ότου διαλυθεί ή ζάχαρη. Στραγγίζουμε. Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ και σκεπάζουμε με δροσερό νερό. Την αφήνουμε να σταθεί λίγα λεπτά ώστε να μαλακώσει. Τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυμό του φρούτου. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρις ότου λιώσει η ζελατίνη. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα σιροπιού και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό, ανακατεύουμε καλά, και μοιράζουμε σε 4-6 μπολ σερβιρίσματος ή ποτήρια. Τοποθετούμε το ζελέ στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι σχεδόν να πήξει.
Για να φτιάξουμε την κρέμα γιαουρτιού : Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό ρηχό μπολ και σκεπάζουμε με δροσερό νερό ώστε να μαλακώσει. Τη βγάζουμε από το μπολ και τη βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα με 3-4 κουταλιές της σούπας νερό. Ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας, για ένα λεπτό περίπου ή μέχρις ότου λιώσει η ζελατίνη. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί το γιαούρτι και το μέλι. Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα γιαουρτιού στη ζελατίνη. Τα αναμειγνύουμε και μετά ανακατεύοντας προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού. Βάζουμε λίγο από το ζελέ γιαουρτιού – μελιού πάνω από το ζελέ φρούτου, που έχει ήδη πήξει. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρις ότου πήξει και το γιαούρτι. Σερβίρουμε κρύο, γαρνίροντας το αν θέλουμε, με φρέσκο δυόσμο ή άλλα βότανα.

ΖΕΛΕ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Κύριο Συστατικό : πεπόνι , καρπούζι , ροδάκινο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 - 4 Λεπτά & 3 ώρες ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 10
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV