ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ



100 γρ. σοκολάτα μόκα
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
3 κρόκους
75 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
75 γρ. κοπανισμένα αμύγδαλα
2 κ.σ. κρύο εσπρέσο
1 κ.σ. λικέρ καφέ
50 γρ λευκή κουβερτούρα
2 κ.σ. κροκάν καφέ με μπαχαρικά

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά και τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου το μείγμα να ασπρίσει.Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα.Προσθέτουμε τα αμύγδαλα,τη σοκολάτα,τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ,και ανακατεύουμε καλά.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (με αέρα στους 160 βαθμούς).Τοποθετούμε στο ειδικό ταψί για μάφιν 12 χάρτινα φορμάκια.Τα γεμίζουμε με τη ζύμη και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά περίπου (όταν βυθίζουμε το μαχαίρι για να ελέγξουμε,πρέπει να βγαίνει καθαρό).Αφήνουμε τα μάφιν μέσα στις φόρμες να κρυώσουν λίγο,τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη βάζουμε σε κορνέ με πολύ λεπτό στόμιο.Στολίζουμε τα μάφιν με λευκές λεπτές γραμμές σοκολάτας και τα πασπαλίζουμε με το κροκάν.

ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ
Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV